1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Георги Костов: Страната ни произвежда висококачествени земеделски продукти и храни с незаменим вкус

Зам.-министър Георги Костов: Страната ни произвежда висококачествени земеделски продукти и храни с незаменим вкус

Инициативата е в защита на родното производство

„Страната ни произвежда висококачествени земеделски продукти и храни с незаменим вкус, които заслужават да бъдат подкрепени“. Това заяви заместник –министърът на земеделието и храните  доц. Георги Костов при откриването на третото изложение от кампанията „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО“ на МЗХ в град Ямбол. Той поясни, че членството на страната ни в ЕС и навлизането на хранителни продукти, с атрактивни цени, но с нетрадиционни вкусови качества, е една от причините да се обяви началото на тази кампания. „Инициативата е в защита на родното производство, което е фактор за развитието на земеделието в страната“, заяви зам.-министърът. „Подкрепа на българското означава насърчаване на производители, на българските земеделски стопани, които произвеждат най-вкусните домати, най-вкусния пипер, ястия, най-хубавото мляко и сирене“, допълни още той.

Георги Костов информира, че кампанията на Министерството ще се проведе в областните градове в страната. „Надявам се кампанията да остане във времето и да разшири обхвата си за повече български стоки”, каза още зам.-министърът на земеделието и храните.  Той благодари на всички фермери и производители за участието и допълни, че те ще бъдат постоянно с това лого на нашите пазари, а българската продукция ще се подкрепя и в отделни щандове на големите хранителни вериги.


Заместник-министърът се срещна и със земеделски производители и преработватели от Област Ямбол. „Тази година има 2260 земеделски стопани, които са се регистрирали за подпомагане в информационната система на МЗХ, което означава, че това е основен поминък за хората в региона. Затова Министерството прави традиционни срещи, в които искаме да чуем директно производителите”, каза Георги Костов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.