1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Георги Костов участва в Международна конференция в Брюксел

Зам.-министър Георги Костов участва в Международна конференция в Брюксел

Конференцията е във връзка с финализирането на междурегионалния проект FUTUREforest

България ще участва в Международна конференция за финализирането на междурегионалния проект FUTUREforest днес и утре (06-07.09.2011 г.) в Брюксел, съобщиха от МЗХ. Окончателният доклад на проекта FUTUREforest ще бъде обявен на конференцията днес (06.09.2011 г.) в Брюксел от евродепутата Гастон Франко - ръководител на подгрупата „Горско стопанство” в рамките на Групата за развитие на селските райони и земеделието в Европейския парламент.

Зам.-министърът на земеделието и храните на България доц. д-р Георги Костов ще представи същия ден по време на конференцията в Брюксел българския принос, материализиран в новото национално законодателство за горите, в контекста на световната политика за преодоляването на неблагоприятните последствия от климатичните промени и адаптирането към тях. Ще бъде подчертан и приносът на проекта FUTUREforest за съхраняването на горите на България, който се изразява в разработването от българския екип на „Програма от мерки за адаптиране на горите в Република България и смекчаване на негативното влияние на климатичните промени в тях” и актуализацията на „Класификационни схеми на типовете горски месторастения в България”.

Тези събития са в рамките на Финалната конференция на тригодишния партньорски проект, която ще се проведе по инициативата на Гастон Франко в Брюксел за отбелязване на Международната година на горите 2011.

В Брюксел зам.-министър Костов ще бъде придружен от инж. Валентина Маринова - главен секретар на ИАГ, ръководителя на българския екип на проекта, Иванка Събчева - и.д. директор на Дирекция „Финансово-стопански дейности”, д-р инж. Любчо Тричков - началник на отдел „Проекти и стратегическо планиране” дирекция „Проекти и международни дейности” в ИАГ; инж. Николай Василев - главен експерт в отдел „Проекти и стратегическо планиране”, д-р инж. Деница Пандева - старши експерт в отдел „Проекти и стратегическо планиране”, Гергана Царска - главен юрисконсулт в отдел „Правни дейности”, дирекция АПИ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.