1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Костов се срещна с директора по горските ресурси във ФАО

Зам.-министър Костов се срещна с директора по горските ресурси във ФАО

Съществуват реални възможности за съвместни дейности в рамките на регионални проекти, финансирани от световната организация

В рамките на участието си 20-та Сесия на Комитета по горите при ФАО/ООН и Световната седмица на горите, на 5 октомври 2010 г., в седалището на ФАО в Рим,  доц. Георги Костов  - заместник министър на земеделието и храните се срещна с  г-н Едуардо Рохас Бриалес – помощник генерален директор на ФАО, отговарящ за сектора „Горски ресурси”. В срещата взеха участие г-н Иван Кондов – Постоянен представител на Република България във ФАО, г-н Муджахед Ашури – р-л на сектор  „Защита на горите”, ФАО и г- Норберт Винклер, ФАО.

По време на срещата заместник - министър Георги Костов информира представителите на ръководството на ФАО за актуалната горска политика, провеждана от правителството на Република България и за процеса на реформиране и преструктуриране на горския сектор и на държавната горска администрация.

В своето изказване г-н Едуардо Рохас Бриалес даде висока оценка на приноса на Република България към дейностите на Комитета за сътрудничество между страните от Средиземно морския регион по горски въпроси „Силва Медитеранеа”/ФАО. Той изрази увереност, че съществуват реални възможности за  съвместни дейности в рамките на регионални проекти, финансирани от световната организация.

Двете страни изразиха желанието и готовността за проучване на конкретните параметри на бъдещото взаимодействие в областта на устойчивото управление на горските ресурси и намаляване на негативното влияние на промените в климата върху горските екосистеми.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.