1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Васил Грудев ще открие българския щанд на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

Зам.-министър Васил Грудев ще открие българския щанд на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

Форумът ще отвори врати за 81-ви път

Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие българския щанд на най-голямото в света Международно изложение за земеделие, храни и градинарство „Зелена седмица“ - 2016 в гр. Берлин, ФР Германия.

България участва за 27-ми път със свой собствен щанд. Той ще бъде разположен на площ от 140 кв.м., където 18 фирми ще изложат свои продукти. Асортиментите, които ще бъдат предлагани на посетителите включват биовино и вина, ликьор от роза, розова ракия, биосокове, лимонада, локум, сладка, екологичен мед и др. Ще бъдат представени и защитените месни храни с традиционни наименования - Панагюрска луканка, филе „Елена“, роле „Трапезица“,„Кайсерован врат Тракия”. На българския щанд ще се предлагат и млечни продукти - биокраве кисело мляко, биокраве сирене, българско краве, овче и козе сирене и кашкавал от овче мляко.

По време на посещението си в Берлин, зам.-министър Грудев ще проведе срещи с министрите на земеделието на Естония и Унгария.

Изложението ще отвори врати за 81-ви път, където над 1600 изложители от 70 държави ще представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост. Форумът ще се състои в периода от 15 до 25 януари 2016 година. Тази година за първи път страна-партньор е страна от Африка - Мароко, под мотото „Светът е възможен без глад”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.