1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Живков: България постига над 70% рециклиране на хартиени опаковки

Зам.-министър Живков: България постига над 70% рециклиране на хартиени опаковки

Беше даден старт на Симпозиум на тема „Целулоза хартия и опаковки“

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков откри Симпозиум на тема „Целулоза хартия и опаковки“. Събитието се организира от Браншовата камара на целулозно-хартиената промишленост и Катедра „Целулоза, хартия и полиграфия“ към ХТМУ-София. Форумът се провежда в рамките на Националната конференция по химия с организатор Съюзът на химиците в България.

В духа на промените на европейското законодателство, свързани със стремежа за постигане на ресурсна ефективност и повишаване процента на рециклирането на хартия, такива събития се превръщат в жизнено важни, защото събират на едно място всички заинтересовани страни по веригата на производство. Екологичните въпроси се решават най-добре в сътрудничество с Министерството на околната среда и водите, каза зам.-министър Живков в приветствието си към гостите и участниците на симпозиума.

Той подчерта, че България постига над 70% рециклиране на хартиени опаковки. Това е изключително добър резултат на европейско ниво, допълни зам.-министър Живков. Този пример, както и стремежът за по-ресурсно ефективни и екологични производства, потвърждават отново необходимостта и значението на събития като днешното, каза в заключение Красимир Живков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.