1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министър д-р Лозана Василева участва в кръгла маса, посветена на Международния ден на Черно море

Заместник-министър д-р Лозана Василева участва в кръгла маса, посветена на Международния ден на Черно море

Очаква се да бъдат одобрени още 2 стратегии за 2 общини с население 89 156 души

Шестте създадени Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) през изминалия програмен период  2007-2013 покриват територия от 7 375 кв.км. и население от 211,80 хил. души.   Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева по време на  кръгла маса на тема „Общ дневен ред за Черно море“.

Към момента  за програмния  период 2014-2020 г.  са одобрени 8 стратегии на 8 МИРГ, които обхващат територията на 16 общини, с общ брой население 386 535 души.

Очаква се  да бъдат одобрени още 2 стратегии за  2 общини с население 89 156 души. С тях ще се изпълнят 10 стратегии на МИРГ, обхващащи 18 общини с население 475 691 души.

Събитието по случай на Международния ден на Черно море се организира от Областна администрация – Бургас, Община Бургас и Черноморския институт.  Кръглата маса има амбицията да обедини представители на централната и местната власт, институциите, бизнес и граждански сектор, изследователи, хора свързани с морето в дебат за аспектите на интегрираната морска политика. По време на събитието беше даден старт на инициативата за създаване на Черноморски научно – технологичен център.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.