1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министър Костов взе участие в учение Защита 2015

Заместник-министър Костов взе участие в учение Защита 2015

В учението, което има щабна и практическа част, участват служби и поделения на няколко министерства

Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов взе участие в национално пълномащабно учение „Защита 2015” за проверка готовността на органите на управление на национално и регионално равнище за реагиране при бедствия, аварии и произшествия.

В учението, което има щабна и практическа част, участват служби и поделения на няколко министерства, в това число регионални горски стопанства и дирекции по горите, областни дирекции „Земеделие”, както и областни служби на БАБХ.

Във връзка с ликвидиране последствията от настъпило възможно бедствие или произшествие, министерство на земеделието и храните има ангажимент по спешно извършване на спомагателни дейности, като изсичане на просеки в горски местности, евакуиране на домашни животни, участие в обеззаразяване на почвата и на обекти и помещения, в които се съхраняват храни.

В наблюдението на практическите действия, разработени от национален оперативен щаб, в който членува зам.-министър Костов, участва и Любен Татарски, началник на кабинета на министъра на земеделието и храните, Алекси Алексиев, директор на дирекция „Сигурност” на МЗХ, както и инж. Тони Кръстев, изпълнителен директор на ИАГ и Дамян Дамянов, директор на Югозападното горско предприятие, в близост до чиято територия се проведе практическото учение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.