1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министър Красимир Живков участва в официалното откриване на интегрирания проект за подобрение на водния сектор на гр. Хисаря

Заместник-министър Красимир Живков участва в официалното откриване на интегрирания проект за подобрение на водния сектор на гр. Хисаря

Изградената пречиствателна станция ще заработи с пълен капацитет

„Най-големият проект, изпълняван от община Хисаря и финансиран с европейски средства, изпълни своята цел – 100% изграждане на канализацията в града, намаляване на вредните емисии и цялостно подобряване на околната среда. Така, първият етап от водния цикъл на града – изградената вече пречиствателна станция може да заработи с пълния си капацитет.“ Това каза заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков при официалното откриване на новоизградената и реконструирана канализационна и  водопроводна мрежи на кв. Момина баня, кв. Веригово и кв. Миромир в град Хисаря.

Дейностите са извършени по проект „Изграждане на битова и дъждовна канализация на кв. Момина баня, кв. Веригово и кв. Миромир в град Хисаря и реконструкция и подмяна на водопроводна мрежа в кв. Момина баня, кв. Веригово и кв. Миромир”, който се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“.

Чрез реализацията на проекта се намалява отрицателното въздействие на заустваните отпадъчни води върху околната среда, ограничават се загубите по водопроводната мрежа на питейна вода, премахва се замърсяването на подземните води, което от своя страна води до защита на минералните извори от замърсяване в района.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.