1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министър Крум Неделков обсъди с незрящ животновъд от Плевенско възможност за индивидуална помощ за стопанството му

Заместник-министър Крум Неделков обсъди с незрящ животновъд от Плевенско възможност за индивидуална помощ за стопанството му

Земеделският производител се грижи за стопанството си, въпреки че е незрящ

Заместник-министърът на земеделието Крум Неделков обсъди с животновъда  Драгомир Цветанов от плевенското село Дебово възможностите за подпомагане на фермата, в която се отглеждат 16 крави и пет кози.

Земеделският производител се грижи за стопанството си, въпреки че е незрящ. Той изрази притеснение за изхранването на животните през предстоящите зимни месеци заради повишените цени на фуражите.

„Ще търсим решение за всеки животновъд предвид трудностите, пред които е изправен секторът. За конкретния случай единствената възможност е индивидуално подпомагане de minimis“, заяви заместник-министър Крум Неделков. Той се ангажира да бъде търсено финансиране за изхранването на животните.

Животновъдът иска да направи подобрения във фермата, които са свързани със строителни дейности, но сподели, че в момента е силно затруднен заради постоянно покачващите се цени на строителните материали.

Въпросът за подпомагането ще бъде поставен на следващото заседание на Държавен фонд „Земеделие“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.