1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започва кампания за поставяне на пътни знаци

Започва кампания за поставяне на пътни знаци

Основно мерките на МВР ще бъдат по второкласните и третокласните пътища у нас

Полицията предприема мерки по пътищата в малките населени места, където стават най-често катастрофи. От МВР за пореден път апелираха към хората да подават сигнали за незаконни гонки, ако имат такава информаци.

 

Основно мерките на МВР ще бъдат по второкласните и третокласните пътища у нас, където често водачите шофират и нарушават правилата. „Неправоспособност на водачите, управление след употреба на алкохол и неизправността на моторните превозни средства - това са едни от основните причини, поради които се случват пътно-транспортни произшествия”, сочи анализ на МВР.
Около 5500 лв. ще струва поставянето на всеки 100 пътни знака в селата с цел ограничение на скоростта. Ще започнем кампания за набиране на средства, чрез които да бъдат поставени знаци и маркировка в селата, заяви Борислав Борисов, председател на Асоциацията на българските села. По данни на асоциацията 60 % от общинските пътища се нуждат от ремонт. Нужни са и мерки, които да гарантират сигурността на бизнеса в селата и стратегия, която да обединява усилията. Например Мярка 7 по Новата Програма за развитие на селските райони  също ще е с цел“Основни услуги и обновяване селата в селските райони“,допълни  Борислав Борисов, специално за Агро ТВ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.