1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започва прием на заявления за хуманно отношение към птици и свине

Започва прием на заявления за хуманно отношение към птици и свине

Документи за държавна помощ за хуманно отношение към птиците се подават до 31 март

От днес, 14 март, в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ започва прием на заявления за участие в схемите за държавна помощ за поети ангажименти за хуманно отношение към птиците и свинете.

Документи за държавна помощ за хуманно отношение към птиците се подават до 31 март. През 2016 г. е предвидено плащане за кокошки-носачки, родители, бройлери, гъски, пуйки и патици, като максималният интензитет на помощта е на годишна база. Новосъздадено предприятие може да се финансира от датата на първото зареждане на птици. Срокът за сключване на договори или анекси, както и изплащането на помощта е до 10 май 2016 година.

Кандидатстването за подпомагане за отглеждане на свине-майки по схемата за хуманно отношение към свинете е също от 14 до 31 март, като максималният интензитет на помощта е на годишна база. Помощта за отглеждане на прасета за угояване се предоставя за заявен брой животни при спазване на изискванията, включени в указанията за прилагане на схемата. Документи за участие в първия транш ще се приемат от 3 до 20 май 2016 г. Вторият транш ще е отворен за прием на заявления от 1 до 23 септември, а третият – от 10 до 21 октомври 2016 година. Срокът за сключване на договорите и за изплащане на помощта за отглеждане на свине-майки и на прасета за угояване е до 1 месец след крайната дата за подаване на заявления.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.