1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започват теренните проверки на площи и животни за Кампания 2022

Започват теренните проверки на площи и животни за Кампания 2022

Проверките по кръстосано съответствие, обхващат дейностите на стопанина на територията на цялото стопанство

От утре, 13 юли 2022 г., започват теренните проверки по подадените заявления за Кампания 2022. Контролът стартира с посещения на място на декларираните площи и животни по схемите и мерките по директни плащания.

Напомняме, че контролът за допустимост на площите се извършва съгласно разпоредбите на Наредба № 2 от 26.03.2018 г. за критериите за допустимост на земеделските площи за подпомагане по схеми и мерки за плащане на площ.

При проверка за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци се измерва площта на декларираните парцели и се констатира наличието на заявената култура. Също така се установява и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да гарантират получаването на добиви, съгласно изискванията на Наредба № 3 от 17.02.2015 г.

При проверка на животни се проверява идентификацията и регистрацията на животните и съответствието с приложимото законодателство.

Проверките по кръстосано съответствие, обхващат дейностите на стопанина на територията на цялото стопанство, както и спазването на приложимите за стопанството законоустановени изисквания и национални стандарти.

След приключване на конкретна проверка на място, контролния лист ще бъде наличен в профила на кандидата в Системата за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд „Земеделие“. В случай, че са констатирани несъответствия същия ще бъде изпратен до кандидата на хартиен носител.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.