1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Защо някои стопани са с намалени плащания по СЕПП?

Защо някои стопани са с намалени плащания по СЕПП?

Недоволни бенефициенти от плащанията по СЕПП се свързаха с нас, представихме казусите им и се свързахме с Фонд Земеделие, за да ни обяснят причините

Отговорът закъсня, но въпреки това от него става ясно, че след разглеждането на всички постъпили възражения Разплащателнатa агенция ще извърши финалните оторизации по схемите и мерките на площ.
След запитването ДФ „Земеделие“ извърши административна проверка по заявленията на цитираните кандидати. Тя установи, че са налични недопустими площи, излизащи извън слоя „Площи, допустими за подпомагане“, изготвян и поддържан от МЗХГ. При приема на заявленията им за подпомагане, кандидатите са предупредени за наличие на такива площи чрез ИСАК.
Посочените стопани са информирани и са удостоверили това с подписа си, твърдят от Министерството. До 08 януари всички кандидати с подобен казус можеха да отправят своите възражения към министъра на земеделието, храните и горите през системата за електронни услуги на ДФЗ. След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъдат подготвени и окончателните специализирани слоеве „Физически блокове“ и „Площи, допустими за подпомагане“ за кампания 2020. На базата на тази актуализирана информация, Разплащателна агенция ще извърши финалните оторизации по схемите и мерките на площ. Припомняме, че ДФ „Земеделие“ има горещи телефони за връзка на кандидатите с експерти от дирекция „Директни плащания“ , които са пряко ангажирани с администрирането на подадените заявления за подпомагане.
ДФЗ, дирекция „Директни плащания“

02/81-87-449
02/81-87-479
02/81-87-652
02/81-87-692

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.