1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделци срещу спирането на парите за сеитбооборот

Земеделци срещу спирането на парите за сеитбооборот

Снимка:

Исканията на протестиращите са за промяна в начина, по който се финансират агроекологичните производители у нас

Около 100 земеделски производители се събраха на протест пред Министерство на земеделието. Фермерите вдигнаха транспаранти срещу управлението на ресорния заместник-министър Васил Грудев.

Исканията на протестиращите са за промяна в начина, по който се финансират агроекологичните производители у нас. Недоволството е срещу проекта на наредба, който променя условията за получаване на субсидии по мярка 214 от предишната Програма. Вносител на проекта е заместник-министър Васил Грудев, срещу когото персонално беше насочен митинга.

След обнародването на промените в Държавен вестник ще се плаща средно по-малко от 15 лева на декар, а не както досега по 35 лева на декар. Според Асоциацията на агроекологичните земеделски производители се въвеждат "три пъти повече изисквания, които са неизпълними, защото се въвеждат със задна дата". От аграрното министерство излязоха с отговор, че са в активна форма на диалог с всички браншови организации.

Асоциацията на земеделските производители в България, Националната асоциация на зърнопроизводителите и българската асоциация на биопроизводителите се разграничиха от протестните действия.

Гледайте подробности в новините на телевизия Агро ТВ.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.