1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. 18 проектни предложения са постъпили в МИГ Добричка

18 проектни предложения са постъпили в МИГ Добричка

Снимка:

1,975 млн. лв. е бюджетът по седем мерки за 2013-та на Местната инициативна група

Поредица от срещи, свързани с проекти по Стратегията за местно развитие, организира МИГ Добричка. В началото на декември е планиран еднодневен обучителен курс за изготвяне на конкурентни проектни предложения по отделните мерки, залегнали в бюджета. За одобрените бенефициенти са планирани три еднодневни курса – на 27 ноември, 4 и 20 декември, уточни изпълнителният директор на МИГ Добричка Надежда Василева. Също в края на ноември са насрочени и работни срещи за обмен на добри практики.

До 31 октомври в офиса на МИГ Добричка постъпват 18 проектни предложения. Тогава приключи периодът за прием на заявления за подпомагане по мерките от Стратегията за местно развитие, съобщи Надежда Василева. Най-голям интерес и най-голям финансов ресурс е заявен по мярка 121. По нея са подадени 10 проекта на обща стойност над 810 000 лева. Те са свързани както със закупуването на нова земеделска техника, така и с внедряване на системи за капково напояване, изграждане на складове и др.

По две проектни предложения са подадени по мерките 123, 312 и 322. Сумите по тях са съответно 580 000 лв., 170 000 лв. и 214 000 лв. Проектите се отнасят до инсталации за етерично-маслени култури, детски площадки и ландшафтно оформление на редица села. Комисии за оценка на проекти заедно с външни експерти оглежда и обсъжда подадените проекти. Първите одобрени вече са входирани във Фонд „Земеделие“, уточни надежда Василева.

Още през януари 2013 г. стартира периодът за прием на нови заявления за подпомагане по мерките на СМР. Бюджетът по седемте мерки е одобрен и възлиза на 1,975 млн. лв.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.