1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. 5,8 млн. лева са вложени в изграждането на улична и ВиК мрежа в село Черниче

5,8 млн. лева са вложени в изграждането на улична и ВиК мрежа в село Черниче

Снимка:

Проектите са по мерки 321 и 322 от ПРСР

В избраното за „Евросело 2012" село Черниче, община Симитли, са вложени 5,8 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони. Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов при официалното откриване на изградената улична и ВиК мрежа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

На церемонията присъства и министър-председателят Бойко Борисов. Средствата са инвестирани в изграждането на улици, тротоари и ВиК мрежа на селото, а проектите са по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" и мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от ПРСР 2007 – 2013 г.

Министър Найденов обясни, че в цялата област Благоевград одобрените проекти по Програмата за развитие на селските райони са за над 138 млн. лева. „Радвам се, че има работещи кметове, които оперират с евросредства”, каза премиерът Борисов. Това, което правим, остава за гражданите, допълни още той.

Село Черниче бе обявено за „Евросело 2012” в конкурс по Програмата за развитие на селските райони, който се проведе под патронажа на министър Мирослав Найденов. В него се състезаваха 18 претенденти, като критериите на журито бяха броят на реализираните проекти по Програмата за развитие на селските райони, усвоените средства, привлечените инвестиции и цялостната промяна в облика на населеното място.

Кметът на село Черниче Иван Андонов се похвали, че с изграждането на улиците и ВиК мрежата хората ще живеят по-добре и ще имат повече удобства. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов съобщи, че в цялата община има проекти за 23 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.