1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. България ще участва в празника на гастрономията във Франция

България ще участва в празника на гастрономията във Франция

На събитието ще вземат участие повече от 40 държави от цял свят

Утре, 23 септември 2016 г., зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще даде начало на участието на страната ни в Международното селище на гастрономията в гр. Париж, Франция.

Събитието се провежда в периода 23-25 септември  по повод празника на гастрономията във Франция. България ще участва с кулинарни демонстрации, като ще бъдат представени характерни за нашата кухня ястия и народни танци. Тази година  за пръв път се организира Международно селище, което ще бъде разположено на левия бряг на река Сена, порт Гро Калу, между моста „Алма“ и моста на „Инвалидите", непосредствено на кея пред българското посолство в Париж.

От 2011г. празникът на гастрономията е един правителствен проект, управляван от държавния секретар по търговията, занаятите, потреблението, социалната и справедлива икономика, съвместно с френското Министерство на земеделието, хранително вкусовата промишленост и горите, както и представителите на местната власт.

На събитието ще вземат участие повече от 40 държави от цял свят. Проектът има за цел да придаде допълнително значение на гастрономията, по-голяма видимост на хранителната култура и свързаните с това занаяти и професии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.