1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Да управляваш със смартфон оборудването в хотела и ресторанта

Да управляваш със смартфон оборудването в хотела и ресторанта

Стилните идеи и технологиите са неразривно свързани с хотелиерския и ресторантьорския бизнес

Ако преди 20 години някой бе казал, че включва осветлението, отоплението, пералнята или уредите за готвене през телефона си, едва ли щяхме да повярваме. Е, това вече е факт, а технологиите навлизат стремително както в ежедневието, така и за нуждите на бизнеса. Представяме машини, управлявани през смартфона и идеи за ресторанта и хотела, вдъхновени от продуктите, които след броени дни ще видим на хорека изложението СИХРЕ – от 28 до 31 януари в Интер Експо Център.

За готвенето

Те са високотехнологични, сами взимат решения и могат да се управляват от разстояние – през смартфона, таблета или компютъра. Това е SelfCookingCenter на Rational – технологичната система за готвене от Vera 94. Парният конвектомат усеща и разпознава по време на работа, а това му позволява да пече на грил, пържи, пече, задушава на пара и т.н. Функцията за отдалечен достъп „ConnectedCooking“ дава възможност за управление на всички свързани устройства през смартфон, таблет и компютър, смартфон или таблет.

Sihre

Ще открием и умен фритюрник под налягане и шоков охладител, които намаляват разходите. Интелигентният MultiFresh охладител/замразител, с множество функции, се управлява с едно докосване на интуитивния дисплей. Индивидуалният подход е основна философия на фирма БИС, която ще заложи на произведените в България газови печки и котлони. Херметичен работен плот предпазва от изкипявания и създава оптимални условия за работа, а клиентът може сам да избере конфигурацията на горелките според мощността и материала.

Чиста и здравословна среда

Машините за почистване също могат да се управляват през смартфона. Даваме пример с продуктите на Krebe-Tippo. „Умните“ машини представя Хорека Трейдинг и Сервиз. Снабдени със смарт управлението AVANT 516, представено за първи път у нас, те изпълняват 999 програми. През смартфон, таблет, смарт-часовник, проверяваме работата на машината, задаваме команди и получаваме информация за консумираните вода и ток.

Със сигурност погледът ни ще привлече EV3000i. Уредът за почистване със суха пара от EV International осигурява професионална поддръжка на хотела и ресторанта, без странични ефекти от употребата на химикал. И намалява разходите. Специално почистване ще предложи Rotowash – машина с насрещно въртящи се ролкови четки. Системата на Тони Фил почиства подове и фуги чрез вграден впръскващ модул, който разпределя водата върху предната четка и оптимизира изразходването на работен разтвор. За постигане на по-високи резултати с по-малко усилия ни помагат миялните машини GRANULDISK. Те използват гранули, вода и малко количество препарат. Благодарение на това, без предварително накисване, се измиват силно замърсени съдове. Чрез механичното действие на гранулите, работещи с 30 000 удара в сек. и високата температура, измиването отнема няколко минути и се спестяват консумативи.

Качеството на въздуха е в пряка връзка с доброто здраве. На СИХРЕ хорека секторът ще се запознае с AIRFREE – въздухопречиствателят от фирма ЕВАНС. Замърсеният въздух попада в керамичното ядро на уреда чрез естествена конвекция. В тази зона, независимо от устойчивостта си, алергените и микроорганизмите се унищожават от високата температура от 200°С.

Оборудване със стил

По всичко личи, че СИХРЕ ще ни предложи и изобилие от стилно оборудване за барове, ресторанти както и хотелска козметика. Красиво, с акцент върху презентацията и декорацията е баровото и ресторантското оборудване на Box Max – Robiwoods. Компанията създава цялостни решения за клиентите. „Дизайнът, можем да подчиним спрямо Вашите представи!“, коментират специалистите от фирмата.

За цветното настроение в ресторанта ще се погрижи LAVA Bulgaria. Сред изобилието от продукти откриваме чугунената купа с две дръжки и дървена поставка, както и чугуненото овално плато с дървена поставка. И двете предложения са с двуслоен или трислоен емайл. Подходящи са за приготвяне на всякаква храна, включително киселинни продукти, за сервиране, презентиране, както и за употреба на метални прибори за хранене.

сихре

Луксозна серия хотелска козметика BOTANIKA, разработена изцяло с грижа за природата, ще впечатлява с качество и стил посетителите. Използвайки специален крафт материал за опаковките и растителни мастила за етикетите, всички продукти, представени от фирма Литиум, следват eco-aware концепцията.

сихре

СИХРЕ 2020 наближава. За посещение, от 28 до 31 януари, всеки може да направи регистрацията си за посещение на www.sihre.bg.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.