1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. ДФЗ организира среща с търговските представители на чуждестранните посолства в България

ДФЗ организира среща с търговските представители на чуждестранните посолства в България

Целта е бъдещите кандидати и настоящите бенефициенти на фонда да получат информация при избора им на фирми и доставчици на специализирана техника

Ръководството на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) организира официална среща, на която са поканени търговските представители на чуждестранните посолства в България, съобщиха от фонда. Работната среща е насрочена за 17 януари, като до момента са потвърдили участие представителите на Холандия, Чехия, Полша, Беларус, Турция, Франция, Русия и Дания.

Очаква се присъствие да потвърдят и търговските аташета на Германия, Великобритания, Италия, САЩ, Китай и Гърция.

„Целта на тази инициатива е като държавна институция да потърсим посредничеството на търговските представители на държавите с развита машиностроителна индустрия, които да съдействат на българските производители в контактите им с компаниите-производители и вносители на техника и оборудване за селското стопанство и преработвателната индустрия”, съобщи изпълнителният директор на фонда Светослав Симеонов.

Целта е бъдещите кандидати и настоящите бенефициенти на ДФ „Земеделие” да получат информация от интернет страницата на Държавен фонд „Земеделие” при избора им на фирми и доставчици на специализираната техника”, допълни още Симеонов.

На електронната страница на ДФЗ, www.dfz.bg , вече е разкрита нова секция „Полезни връзки”, където има препратки към сайтовете на производителите и вносителите на селскостопанска и машиностроителна техника. Така посетителите на интернет страницата на фонда ще имат възможност да получават директно необходимата им информация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.