1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Китай възнамерява да инвестира в система за напояване на земеделски земи в България

Китай възнамерява да инвестира в система за напояване на земеделски земи в България

Това съобщиха от пресцентъра на МЗХ

Китай възнамерява да инвестира в система за напояване на земеделски земи в България. Това стана ясно по време на срещата на заместник-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров с представители на държавната китайска компания „Тянджин агробизнес къмпани”, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

Те също информираха, че имат конкретни намерения да изградят фабрика у нас за преработка на отпадни съставки от производството на млечни продукти, които да се изнасят за Китай под формата на сушени деривати.

Зам.-министър Цветан Димитров запозна гостите, че има промоционална програма за популяризиране на български вина в Китай на стойност около 3 млн. евро. Той допълни, че тези програми се реализират с помощта на Националната лозаро-винарска камара. Благодарение на конструктивните контакти между отговорните институции и бизнеса, износът на бутилирани вина от България към Китай се увеличава от 134 тона през 2009 г. до 380 тона за периода януари-ноември 2012 г., бе договорено през месец март в България да се осъществи посещение на китайски експерти от Държавната администрация по собствеността и инвестициите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.