1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Международен кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света" в Стара Загора

Международен кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света" в Стара Загора

Фестивалът е продължение на инициативата „Мислиш си, че познаваш България!?"

Стара Загора е първият град, в който ще се проведе Международен кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света", чиято цел е кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъдат мост за партньорство и развитие, съобщава dariknews.bg.

Той се открива официално на 12 май 2016 г., от 11:00 ч., в МОЛ Галерия. Организатори са Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата и Агенцията за регионално икономическо развитие в партньорство с Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 20 чуждестранни посолства у нас.

Фестивалът е продължение на инициативата „Мислиш си, че познаваш България!?", която през миналата година популяризира страната ни като предпочитана туристическа дестинация. Специфичното за събитието в Стара Загора е, че пред представителите на дипломатическите мисии и други гости от национални и международни организации и потенциални инвеститори, ще бъде представен икономическият, туристически и инвестиционен потенциал на регион Стара Загора.

Събитието има ясна благотворителна кауза: със събраните дарителски средства ще бъдат оборудвани с липсващи специализирани уреди линейките на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора. Срещу минимално дарение от 3 лева в подкрепа на каузата, посетителите на събитието, ще могат да дегустират приготвените по време на презентациите кулинарни специалитети от страните участнички, местни специалитети и чудесни вина и напитки.

То е насочено към професионални готвачи и ученици от специализирани училища, любители на кулинарното изкуство, лица с потенциални икономически, търговски, кооперационни и инвестиционни интереси към регион Стара Загора, както и към всички граждани и гости на града.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.