На 15 април стартира международното индустриално изложение MachTech&InnoTech Expo

Форумът заема повече от 10 000 кв.м в Интер Експо Център

 

На 15 април, понеделник, в Интер Експо Център врати ще отвори международното изложение MachTech&InnoTech Expo, което е посветено на машините и иновациите в металообработката. То ще продължи до 18 април. Роботизацията, автоматизацията, 3D принтирането и високотехнологичните машини за металообработка са сред основните акценти.

Изданието на международния бизнесфорум, което е 11-о поредно, ще бъде най-мащабното досега.В четири изложбени зали на обща площ от над 10 000 кв.м ще участват 190 компании от България, Турция, Италия, Германия, Полша Унгария, Румъния, Австрия, Чехия и Гърция, които ще представят продуктите и услугите на над 400 световни бранда

Роботизираният учебен модул и съпътстващата програма

Сред интересните фирмени експонати ще бъде роботизираният учебен модул KUKA ready2_educate. Възможностите му ще бъдат демонстрирани през всички изложбени дни.

Доказателства за високата технологичност на съвременната индустрия са възможностите на машините и продуктите, които ще бъдат показани по време на съпътстващата програма. Присъстващите ще разберат как малките детайли подобряват производителността. На живо ще бъдат изпитвани строителни материали и прецизни измервателни инструменти чрез използването на специализирани машини за изпитване в условията на огън, натиск и огъване. Представени ще бъдат качествата на последно поколение филтри за пречистване на въздуха.

За минимализиране на рисковете вниманието ще бъде фокусирано върху решенията за симулация на производствените процеси. Ново поколение продукти в металообработката ще намери платформата за своята премиера. Присъстващите ще се запознаят с новостите в дигитализирането на промишлените етапи. Вниманието на специалистите ще бъде „завладяно“ и от визиите и препоръките за Производство 4.0.

3D принтиране, роботизация и внушителни машини

Тенденцията за 3D принтирането, която се наблюдава през последното десетилетие, е технология, без която съвременното производство е немислимо. MachTech&InnoTech Expo 2019 ще бъде технологичен хъб за новостите в тази област. Изложителите ще представят екструдери за заваряване и 3D печат за бързо производство. Качествата на 3D принтери, работещи с течна смола, ще бъдат представени за нуждите на бижутерията, образованието и денталната медицина. Ще бъдат изложени машини, персонализиращи продукта. За илюстриране на възможностите на 3D принтирането, изложителите ще представят компоненти, произведени чрез технологията, която дава възможност за производство на индустриални прототипи, крайни изделия, резервни части, инструменти, матрици за леене под налягане и пресоване, промишлени части за производството на гуми и автомобилната промишленост, износоустойчиви компоненти, сложни метални детайли и други.

Основен ще бъде фокусът и върху роботите, които са в центъра на следващото поколениеработна среда, комбинираща компютри, изкуствен интелект и информационни технологии, използвани съвместно в интелигентни фабрики. За целите на електродъговото заваряване ще бъдат представени качествата на интегрираните роботизирани решения. „Под светлините на прожекторите“ са и роботите за прецизни и повтарящи се задачи, имащи пряко взаимодействие с човешката дейност. MachTech&InnoTech Expo 2019 ще представи ивисоката стойност на роботизацията при фрезоването на камък, метал, дърво, пластмаси и композитни материали. Изтъкнати ще бъдат роботите с 360° работен обсег.

Показана ще бъде следващата генерация металообработващи машини. Участниците ще представят изцяло автоматични настройки и иновативен софтуер. Подробна информация ще бъде дадена за високоефективните електрически абканти, спестяващи електроенергия чрез оптимизиране на процесите и внедрените технологии. Отговаряйки на съвременните изисквания, в акцент се превръщат енергоефективните дробометни машини и бластиращото оборудване. Демонстрирани ще бъдат и възможностите на тръбни лазери и на производителни машини с лазер от последно поколение, осигуряващ високо качество на детайлите при сложни контури, както и на прецизните CNC стругове от последно поколение.

Изложителите ще демонстрират прецизни стругове с роботизирани палетни станции. Професионалната публика ще открие файбър маркиращи лазери, както и лазерни маркиращи системи от последно поколение, сред които ще бъдат най-малките и компактни предложения. 

Компании от Австрия и Чехия – с колективни участия

Международният характер на изложението MachTech&InnoTech Expo се допълва от колективните участия на компании от Австрия и Чехия. Фирмите от Австрия се фокусират върху смарт продукти, филтриращи и системи за овлажняване на въздуха, технологични предложения за оптимизиране на логистичните процеси, задвижваща, кранова и подемно-транспортна техника, както и иновативни машини за индустрията. Основен акцент в чешкото колективно участие ще бъдат индустриалните процеси, управлението им и правилната поддръжка.

MachTech&InnoTech 2019 отново ще създаде платформа за развитие на настоящите и създаване на нови бизнес партньорства и контакти. Форумът ще събере представителите на бизнеса от Балканите и Източна Европа от 15 до 18 април в Интер Експо Център, София.

От 15 до 17 април вратите са отворени за посетители от 10.00 до 18.00 часа, а в последния ден на изложението – до 17.00 часа.

Подробна информация за MachTech&InnoTech Expo 2019 ще откриете ТУК.

Подробната съпътстваща програма ще откриете ТУК.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.