1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. „ОБЕДИНЕНИ БИЗНЕС КЛУБОВЕ“ СЪБИРА БИЗНЕСА НА БЪЛГАРИЯ И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ В КУМАНОВО

„ОБЕДИНЕНИ БИЗНЕС КЛУБОВЕ“ СЪБИРА БИЗНЕСА НА БЪЛГАРИЯ И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ В КУМАНОВО

Българо-македонският бизнес форум е с подкрепата на Посолството на Република България в Скопие и Посолството на Република Северна Македония в София

„Заедно можем повече“ - с това мото сдружение „Обединени бизнес клубове“ и община Куманово събират на 28 февруари предприемачи в Куманово. Българо-македонският бизнес форум е с подкрепата на  Посолството на Република България в Скопие и Посолството на Република Северна Македония в София.

„Специално желание за участие изявиха кметовете на 29 македонски и 12 български общини. След успеха на бизнес форума в края на 2019 г, който организирахме в Скопие и на който коментирахме европейските фондове и програми, все повече общински, правителствени и икономически субекти търсят партньорството ни“, коментира Веселин Халачев, председател на ОБК и член на Борда на Директорите на Европейския алианс на малкия и средния бизнес. Той допълни, че и в Куманово всички участници ще имат възможност за практическо създаване на партньорства и бизнес отношения чрез специално организирани b2b и „мачмейкинг срещи“.

Земеделие и животновъдство; пчеларство; хранителновкусова, текстилна, шивашка и обущарска промишленост; дървопреработвателна и мебелна промишленост; енергетика (вкл. зелена енергия); туризъм; строителство; транспорт и спедиция; хотелиерство и ресторантьорство са част от секторите, на които ще има представители в Куманово.

„Убедени сме, че заедно можем повече. Неслучайно сред най-интересните панели на форума е този с практически съвети как българският бизнес да стъпи в Северна Македония и как македонският у нас“, заяви още Веселин Халачев.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.