1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Пробвай преди да инвестираш

Пробвай преди да инвестираш

Чрез европейския проект фермерите ще се подпомагат при внедряването на цифрови технологии

Модерно, дигитално, прецизно и щадящо ресурсите земеделско производство – за това ще работи новият европейски цифров иновационен хъб AgroHub.BG. Това е един от 200-те хъба, които ще се създадат в Европа с различен фокус. Всяка държава има определен брой, като целта е да се консолидира техническият капацитет на най-високите технологии и да се внедрят в практиката.

 „Хъбовете ще действат като място, където ще предоставят услуга с най-високия технологичен капацитет, който съществува към момента. Това е идеята на хъбовете. В България има четири европейски Хъба, като единственият с фокус към агросектора е AgroHub.BG“, каза Деяна Драгоева, координатор на проекта AgroDigiRise.

Тя посочи, че той е позициониран в Пловдив, но ще бъдат изградени демо точки в страната, където всички заинтересовани могат да видят как работят новите технологии, да ги пипнат, да експериментират с тях. След това земеделците ще вземат решение дали да инвестират в тях. Идеята е по този начин да се насърчи цифровата трансформация на българското земеделие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.