1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Програмата за развитие на селските райони ще бъде представена на два фолклорни фестивала

Програмата за развитие на селските райони ще бъде представена на два фолклорни фестивала

Гостите ще могат да се информират за новостите по програмата и за предстоящия прием на заявления по нея

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони на Празника на розата в Стрелча и на Нестинарския събор в с. Българи.

В събота, 2 юни, организаторите на фестивала на розата в Стрелча ще пресъздадат вековната традиция по ритуалния розобер. Кулминацията е изборът на Царица на розите.

На 3 юни, неделя, Програмата за развитие на селските райони ще бъде представена на единствения по рода си Нестинарски събор в с. Българи, община Царево. В съхраненото нестинарско селище всяка година се спазва стародавната дата на изпълнение на целия обред. Танците в жарава под звуците на нестинарския тъпан са уникални за цяла Европа и ежегодно над 7500 души пристигат в селото, за да се насладят на празника.

На двете мероприятия експерти на МЗХ ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР. Гостите ще могат да се информират за новостите по програмата и за предстоящия прием на заявления по нея. За целите на мероприятието ще се използва подвижен информационен център.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.