1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Станете един от пионерите на дигиталното земеделие в България

Станете един от пионерите на дигиталното земеделие в България

Лимагрейн разработи софтуер за променлива сеитбена норма при царевицата

Лимагрейн притежава значителен опит в дигиталното земеделие благодарение на своето представителство Агрилиант в САЩ. Дигиталният екип на Лимагрейн, начело с Лоран Бернез, наскоро разработи иновативен инструмент – agrility. DENSITY, който представлява софтуер за променлива сеитбена норма при царевицата.

„Техниката на засяване е интересен предмет на анализ, като се обръща внимание на това дали семената се засяват в редица или дали полето ще се напоява. Първата култура, върху която работим, е царевицата, но стартира проект и при слънчогледа. Колкото по-голяма хетерогенност се наблюдава на едно поле, толкова по-значима полза ще има от прилагането на променлива сеитбена норма. Събрахме множество карти на полета, които бяха моделирани с нашето решение за променлива сеитбена норма agrility.DENSITY и средният добив на зърно беше повишен с до 27%!“, заяви Лоран Бернез, ръководител на проекта agrility. DENSITY.

Лимагрейн работи от 3 години върху agrility.DENSITY – проект за променлива сеитбена норма при царевицата. Основна цел е оптимизиране потенциала на полетата и хибриди. За нейното постигане Лимагрейн разработва алгоритъм, който отчита хетерогенността на полетата и дава съвети относно оптималната гъстота, която да се използва във всяка определена зона, формирана на база установени различия.

Опитайте agrility.DENSITY с Програмата за иноватори на Лимагрейн и станете един от пионерите в дигиталното земеделие в България.

Участието в проекта е напълно безплатно, а препоръчаните LG царевични хибриди ще бъдат на специална „иноваторска“ цена + допълнителен 10% бонус в безплатни торби.

Побързай, предложението е валидно до 31.01.2020.

За повече информация можете да се обърнете към търговския екип на Лимагрейн.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.