1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Стартира информационна кампания по горските мерки от ПРСР

Стартира информационна кампания по горските мерки от ПРСР

Експерти ще разясняват възможностите за подпомагане собствениците на гори и начините за кандидатстване по мерки 122, 223 и 226

На 6 март (сряда) 2013 г., от 11:00 часа, в залата на кметството в гр. Сеново ще се проведе първият информационен семинар от кампанията на Министерство на земеделието и храните по горските мерки от Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.).

По време на кампанията експерти ще разясняват възможностите за подпомагане собствениците на гори и начините за кандидатстване по мерки - 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите", 223 "Първоначално залесяване на неземеделски земи" и 226 "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности" от Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.).  Ще се обсъдят основните проблеми и често допусканите грешки при кандидатстване, както и ще се представят добри практики за успешно реализирани проекти.

В рамките на кампанията на територията на страната ще бъдат организирани и проведени общо 19 информационни семинара.

На 7 март (четвъртък) 2013 г. ще се проведат информационните срещи в градовете Плачковци и Полски Тръмбеш. Семинарът в Плачковци ще започне в  10:00 часа в ритуалната зала на читалище „Пробуда 1924”, а семинарът в Полски Тръмбеш ще се проведе от 14:30 часа в ритуалната зала на община Полски Тръмбеш.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.