1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Стартира строителството на яз. ”Луда Яна” край Панагюрище

Стартира строителството на яз. ”Луда Яна” край Панагюрище

Снимка:

Според подписания договор с фирмата – изпълнител обектът трябва да е готов за 900 дни

Стартира изграждането на язовир „Луда Яна” край Панагюрище. На церемонията присъстваха областният управител на област Пазарджик Гинче Караминова, народният представител от ГЕРБ Дончо Баксанов, представители на Световната банка, на фирмата строител на язовира и на местната власт, пише dnes.dir.bg.
Изграждането на язовира започва в далечната 1986 година, но е замразено заради липсата на средства. Според подписания договор с фирмата – изпълнител обектът трябва да е готов за 900 дни като цената е 56 милиона лева.

Министър Лиляна Павлова, заедно с кмета на Община Панагюрище Никола Белишки, положиха капсула на времето със специално послание към поколенията.

До момента е изградена повече от половината язовирна стена, съществуващата водовземна кула ще бъде разрушена и ще се изгради нова под водата, уточни кметът на Панагюрище Никола Белишки. Предвидено е и изграждането на помпена станция и водопроводи. С работата по изпълнение на проекта ще бъдат ангажирани повече от 300 души.

„В навечерието на Димитровден, Деня на строителите, полагаме основите и даваме началото на този изключително важен проект, очакван повече от 30 години”, каза по време на официалната церемония министър Павлова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.