1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Демотивирани ли са стопаните да отглеждат местни породи животни

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Демотивирани ли са стопаните да отглеждат местни породи животни

И още: Как ще изглежда община Ихтиман след като реализира проекти по мерки 321 и 322 от ПРСР

Тази седмица в АГРОФОРУМ започваме с добрата новина, че бенефициентите по мерки 121, 122 и 123 от Програмата за развитие на селските райони вече спокойно ще могат да реализират проектите си. Това стана възможно след като Националният гаранционен фонд сключи договори със седем банки-партньори.

Акцент в предаването ще бъде темата за проблемите, които лишават стопаните от така необходимите им субсидии за отглежданите животни. Една от причините да търпят санкции е разминаването в броя на декларираните от тях животни и фигуриращите такива в Интегрираната информационна система на БАБХ. За това алармираха Евгения Ачкаканова, председател на Асоциацията за развъждане на породата Ил Дьо Франс в България и Бисер Чилингиров, председател на Националната овцевъдна асоциация.

Председателят на Развъдната асоциация за местни породи овце и Асоциацията за развъждане на местни автохтонни породи в България Бойко Стоянов пък ни разказа кои административни неуредици демотивират стопаните да отглеждат местни породи животни. Той посочи и решенията. Какви са те – ще разберете само тази седмица в АГРОФОРУМ.

И в това предаване няма да пропуснем темата за печелившия избор на хибриди за слънчоглед и царевица. Коя е най-новата селекция и какво може да очаквате от нея – ще ни разкаже агрономът Мирослав Митрев, който ще ви разкрие подробности за предимствата на френската генетика при двете пролетни култури.

 Тази седмица гостуваме в община Ихтиман, за да разберем какви инвестиции със 100% еврофинансиране предстои да се случат, за да направят живота и бизнеса в общината по-благоустроен и привлекателен за жителите и инвеститорите.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 19.01.-26.01.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.