1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Удължава се срокът за прием на проекти по три от най- атрактивните мерки на ПРСР

Удължава се срокът за прием на проекти по три от най- атрактивните мерки на ПРСР

Срокът за прием на проекти по три от мерките на Програмата за развитие на селските райони ще бъде удължен до края на август

Срокът за прием на проекти по три от мерките на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., които са сред най- атрактивните за кандидатите, ще бъде удължен до края на август. Това обяви Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция Калина Илиева. Това са мерки 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти” и 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности”, посочи Калина Илиева.

От възобновяването на приема на проекти по ПРСР на 14 юни до момента общо по всички отворени мерки на програмата са подадени 810 проекта, съобщи още Калина Илиева. Най-много са инвестиционните предложения по двете мерки за изграждане на фотоволтаици и туристически обекти 312 и 311, където има 481 нови проекта. Останалите мерки, които привличат най- голям интерес при новия прием са 141 за полупазарните стопанства, където има 218 кандидати, както и по 123 мярка за преработвателната индустрия, по която са подадени 92 проекта, поясни изпълнителният директор на Фонд „Земеделие”.

Цялата статия четете в рубриката Актуално

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.