1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. В Брюксел бяха обсъдени възможностите за прилагане на тематични подпрограми в рамките на ПРСР 2014-2020 г.

В Брюксел бяха обсъдени възможностите за прилагане на тематични подпрограми в рамките на ПРСР 2014-2020 г.

Снимка:

Зам.–министър Снежана Благоева участва в срещата

Многофондовото подпомагане по подхода ЛИДЕР, изграждането на мрежа за предоставяне на съветнически услуги са темите, обсъждани по време на работна среща на зам.–министър Снежана Благоева в Брюксел с представители на ГД „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК.

По време на срещата, проведена във формат България, Дания и Полша, са обсъдени теми, свързани с използването на финансови инструменти. Дискутирано е и бъдещото структуриране на мерките, насочени към опазване на околната среда, които ще бъдат един от основните приоритети за България, предаде Агрозона.

В рамките на проведената среща е дискутирано и изпълнението на ПРСР 2007-2013 г., както и подготовката на Програмата за следващия период 2014-2020 г. Представителите на ЕК са изразили позиция относно дефиницията за „селски район“ и са обърнали специално внимание на факта, че очакваните средства за развитие на селските райони в периода 2014-2020 г. ще бъдат намалени и българските власти ще трябва да направят балансирано разпределение на финансовия ресурс с цел правилното му разходване по заложените в политиката за развитие на селските райони приоритети.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.