1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. В МЗХ се проведе бизнес форум с представители на България и Саудитска Арабия

В МЗХ се проведе бизнес форум с представители на България и Саудитска Арабия

Чуждестранните гости проявиха интерес към инвестирането в производството на зърнени култури

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и министърът на земеделието на Кралство Саудитска Арабия Н. Пр. д-р Фахад Абдулрахман Балгунаим официално откриха бизнес форум между представители, свързани с инвестициите в земеделския сектор на България и Саудитска Арабия в Голям Колегиум на МЗХ.

Това е първото посещение на официална делегация на Кралство Саудитска Арабия в страната ни. "Нашите гости са добре дошли и Министерството на земеделието и храните ще направи всичко възможно, за да се осъществят успешни контакти", каза министър Найденов. Намеренията  им са изключително сериозни и се надявам да намерят почва сред българския бизнес, допълни още той.

Участниците от българска страна представиха своята дейност и възможностите за взаимно сътрудничество в представлявания от тях бранш. Договорено бе сформирането на работни групи от двете страни, които да изпълняват комуникацията и координацията между заинтересованите лица.    

Чуждестранните гости проявиха интерес към инвестирането в производството на зърнени култури, които изискват наличието на голям воден ресурс. Част от критериите на представителите на Саудитска Арабия за избор на място за инвестиции са благоприятните природни условия – плодородни почви, климат и вода. Също така спазване на законовия ред, прозрачност в бизнес отношенията и липса на корупционна среда.  

Н. Пр. г-н Салех Ал-Гамди, посланик на Кралство Саудитска Арабия за България и Гърция заяви, че двете страни могат да разчитат напълно на неговата подкрепа, за да могат да се развиват успешно отношенията между България и Кралството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.