1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Академия за фермери 2017

Академия за фермери 2017

Форумът стартира днес и ще продължи до 22 февруари край Правец

Първата в България Академия за фермери официално беше открита днес, 20 февруари в изискан хотел край Правец. С нея организаторът на мащабната работна среща - фирма Биоферт БГ- представител на най-иновативните компании за почвено здраве и устойчиво плодородие PENERGETIC, BIOENERGY, ALBIT, поставя началото на стопанската 2017 г.

Форумът беше открит от земеделския министър Христо Бозуков, който пожела успешна работа на участниците в първата за България Академия за фермери.

Събитието се провежда с подкрепата на Монсанто - световен лидер в растителната генетика и селекция. Основните теми, които ще бъдат дискутирани по време на срещата са: „Висока рентабилност“, „Върхови добиви и оптимизирани разходи“, „Устойчивост на производството“. Специални акценти ще бъдат поставени върху структурата на почвата  и най-новите технологии при нейната обработка, иновации в растежа и развитието на реколтата, заболявания на културите и борба с вредителите. Организаторите обещават по време на двудневния форум да бъдат обсъдени най-новите технологии при производството на пшеница, царевица, слънчоглед, рапица, люцерна, бобови култури, както и на домати и краставици - в оранжерии и на открито, лозя, картофи, тютюн, череши, сливи, ябълки. Няма да бъде подминат и животновъдният сектор - полезна информация ще получат фермерите, отглеждащи кокошки, пилета, свине, крави за мляко. Лектори по тези теми ще бъдат световно признати специалисти в областта на аграрната наука от цял свят - Бразилия, Русия, Швейцария, Австрия, Литва, Латвия и България.

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.