АЗПБ - Седма национална среща за българските приоритети в новата ОСП

По традиция форумът се провежда край Варна и поставя фокус върху най-важните въпроси в земеделския сектор

Агробизнесът и представители на българските и на европейските институции за Седма поредна година се събраха на национална среща, организирана от Асоциацията на земеделските производители в България. По традиция форумът се провежда край Варна и поставя фокус върху най-важните въпроси в земеделския сектор.

Председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов очерта най-важните очаквания на аграрния сектор у нас към националните политики в земеделието. Тази година мотото на седмата национална среща е „Националните приоритети в земеделието“ - поставени в контекста на Общата селскостопанска политика. Тя обаче вероятно ще бъде гласувана от следващия Европейски парламент.

А проблемите на терен са много и чакат решение. Националните политики също се променят – според реакцията на бизнеса. Затова един от фокусите на форума е законодателството, свързано с поземлените отношения. Срещу сегашния вариант на закона за земяна скочиха големите браншови организации.

За се реши хроничният проблем у нас с липсата на земеделски кадри, трябва да се започне от образованието, категоричен е Венцислав Върбанов. Седмата национална среща на земеделските производители ще излезе с конкретни предложения за политики в стопанския сектор. Те са важна част от българския дебат за земеделието у нас.

 

Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар