1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. България инвестира в изграждане на нови голф комплекси

България инвестира в изграждане на нови голф комплекси

Снимка:

Голф туризма наред с гурме и вино сегмента са възможностите, които могат да превърнат страната ни в целогодишна туристическа дестинация

За да се постигне конкурентоспособност на туристическия сектор у нас, ще бъдат подготвени основите за изграждане на нови голф комплекси в България при проявен инвеститорски интерес. А за вече създадените министерството ще подпомага тяхното рекламиране и популяризиране. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на българско-индийския голф турнир "Среща на шампионите с Шив Капур, пише dnevnik.bg.

Близо 40 голфъри от Европа и Азия се включват в състезанието, започнало днес. Голф туризма наред с гурме и вино сегмента са възможностите, които могат да превърнат България в целогодишна туристическа дестинация, посочва още министърът.

Според Ангелкова изготвената инвестиционна програма за подкрепа на всички големи инвестиции в туризма ще даде възможност на инвеститорите да се обръщат към министерството, така че да не губи време за отделните административни процедури. Целта е ведомството да се превърне в т. нар. one-stop-shop.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.