1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. ЕК организира обучителен симпозиум за практикуващи ветеринарни лекари по хуманно отношение към животните

ЕК организира обучителен симпозиум за практикуващи ветеринарни лекари по хуманно отношение към животните

Мероприятието ще се проведе на 25-26 март в Стара Загора

Главна дирекция „Здраве и потребители“ към Европейската комисия, в партньорство с Федерацията на ветеринарните лекари в Европа (FVE), Съюзът на ветеринарните лекари в България, Българската агенция по безопасност на храните и Ветеринарният факултет към Тракийския университет, Стара Загора организират 9-тия регионален симпозиум по хуманно отношение към животните за практикуващи ветеринарни лекари.

Форумът ще се проведе на 25-26 март в Стара Загора, България и е насочен към ветеринарните лекари в България и съседните страни. Целта е ветеринарните лекари да се запознаят в дълбочина с въпросите, свързани с хуманното отношение към животните.

Симпозиумът ще се фокусира върху законодателството, най-важните въпроси и специфичните схеми за оценка на определени видове. В допълнение към теоретичните презентации ще има практически занимания в животновъдни обекти и зоологическа градина, където участниците могат да приложат своите знания на практика. Регистрацията за участие ще бъде отворена в началото на февруари. Участието е безплатно, но регистрацията – задължителна. Местата са ограничени и се разпределят на база дата на регистрация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.