1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. ЕК започна публичен дебат за ОСП

ЕК започна публичен дебат за ОСП

Предстоящата дискусия е насочена към бъдещите цели на ОСП в условията на новата перспектива на стратегията „Европа 2020"

На 12 април  Дачиян Чолош, европейският комисар по селско стопанство и развитие на селските райони, постави началото на обществена дискусия относно бъдещето на Общата селскостопанска политика (ОСП) на Европейския съюз.

От създаването си ОСП преминава през редица адаптации, за да отговори на предизвикателствата на времето. През последните години и по-специално през 2003 г. и с Прегледа на състоянието на ОСП през 2008 г. бяха извършени важни реформи с цел модернизиране и по-голямо пазарно ориентиране на отрасла. Стратегията „Европа 2020" разкрива нова перспектива.

В този контекст ОСП може да допринесе още повече за постигането на интелигентен, устойчив и интегриран растеж, като отговори на новите икономически, социални, екологични, климатични и технологични предизвикателства на нашето общество. В ОСП трябва да се отдаде по-голямо значение на разнообразието и богатството на селските стопанства на двадесет и седемте държави-членки на ЕС. Предстоящата дискусия е насочена към бъдещите цели на ОСП в условията на новата перспектива на стратегията „Европа 2020", като на по-късен етап ще се проведе и обсъждане относно средствата за постигане на тези цели.

Повече за дискусията можете да намерите тук

 

Етикети ОСП, дискусия, ЕК
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.