1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Европейските програми са жизнено важни за големите и малки населени места

Европейските програми са жизнено важни за големите и малки населени места

Градоначалниците на 4 общини в България бяха отличени за своята работа през последната година

Европейските програми са жизнено важни за големите и малки населени места. Около това мнение се обединиха кметове на 4 общини в България. Градоначалниците бяха отличени за своята работа през последната година в областите „Туризъм“, „Паркове и градска среда“ и „Здравеопазване“.

Малката Община Белица, която управлява Радослав Ревански, наброява близо 11 хиляди души. Ревански сподели, че общината вече е подала проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество: България – Македония и България – Гърция, както и 3 проекта по Програмата за развитие на селските райони. Кметът е удостоен с наградата за паркове и градска среда. Общината отсича опасни дървета и на тяхно място прави парк. Нивото на безработицата в Община Белица е изключително голямо.

На другия край на България – Тутракан развива потенциала си за туристическа дестинация. Причината - хората искат култура, забавление и фестивали, обясни кметът. Общината с изкючително развита индустрия – Девня кандидатства също по Програмата за развитие на селските райони за подмяна на уличното осветление.

Неделима част от индустриално развития град са инвестициите, свързани със здравеопазване. Община Плевен е отличена за това. Кметовете заявиха, че ще продължават да работят с проекти за развитието на своите населени места.

Автор: Радина Дойнова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.