1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Информационни дни „ОСП за младите: презареждане" в Стара Загора

Информационни дни „ОСП за младите: презареждане" в Стара Загора

Проектът увеличава информираността на младежите от големите градски центрове по отношение на ОСП и нейните национални измерения

Проектът „ОСП за младите: презареждане" е продължение на успешно осъществената информационна кампания „ОСП за младите". Целта му бе да повиши информираността на младите хора по повод възможностите, които Общата селскостопанска политика (ОСП) предоставя. Бяха организирани семинари и информационни дни в земеделските гимназии в страната и в университетите в София, Пловдив и Стара Загора. Те бяха посетени от над 350 ученици и над 200 студенти, предаде Дарик радио.

Благодарение на натрупания положителен опит от успешно приключилата информационна кампания „ОСП за младите" Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони" на Европейската комисия съфинансира настоящия проект „ОСП за младите: презареждане". Осъществяването на проекта започна през май 2011 година и отговаря на целите на комуникационната програма на Генералната дирекция за увеличаване информираността на младежите от големите градски центрове по отношение на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз и нейните национални измерения. Проектът се осъществява от Агенция „Стратегма" в партньорство с Портал "Европа" и фондация „Европейски институт".

След проведените информационни дни в София, Плевен и Русе и Пловдив, екипът на „ОСП за младите: презареждане" идва и в Стара Загора.

На 2 април ще бъдат организирани информационни дни в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски" и СОУ "Максим Горки ". Екипът на „ОСП за младите: презареждане" изказва благодарности за оказаното съдействие на директорите - г-жа Снежана Танева и г-жа Мариана Пенчева.

На 3 април от 9 до 16 часа пред сградата на общината всеки, който има желание и интерес, ще има възможността да участва в дискусии на теми, свързани с Общата селскостопанска политика. Екипът на „ОСП за младите: презареждане" ще ви запознае с историята на ОСП и нейните реформи, любопитни факти за селските райони в страните членки и ще отговори на въпроса защо Общата селскостопанска политика е важна за всички нас.

По време на информационния ден ще бъдат обсъдени и въпроси от областта на възобновяемите енергийни източници, биологично земеделие и животновъдство и др.

Всички желаещи могат да участват и в конкурсите, които се провеждат в рамките на проекта:
-Конкурс за есе - „ОСП: Поглед в бъдещето"
-Конкурс за традиционна българска рецепта - „Една рецепта, една история" .

Крайният срок за участие и в двата конкурса е 9 април.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.