1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. На изборите в Холандия ще се яви Партия на растенията

На изборите в Холандия ще се яви Партия на растенията

Един от основателите на движението е бившият директор на националния хербарий Пийтер Баас

Свобода за папратите, права за розите и толерантност към лалетата са част програмата на най-новата холандска политическа формация, която ще участва в парламентарните избори на 9 юни – Партията на растенията (ПНР), предаде агенция "Ройтерс" съобщи  dnevnik.bg.

Партията направи своя медиен дебют през уикенда в интервю за местно радио, в което бяха изложени планове за противопоставяне на използването на растения за производството на биогорива, а водещият нейната избирателна лиса Ролф Розе настоява и за въвеждането на данък върху каменните плочи, с които холандците павират алеите в градините си.

Един от основателите на движението е бившият директор на националния хербарий Пийтер Баас. ПНР ще фокусира върху теми като климата, биоразнообразието и устойчивостта като цяло", гласи съобщение на партийния профил в социалната мрежа "Фейсбук".

Такива формации с ограничен дневен ред не са рядкост за Холандия, където за явяване на изборите вече се записаха 61 партии. При при последния вот обаче едва една трета от регистрираните участваха реално в него. Това все пак не попречи на Партията на животните да си осигури двама депутати.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.