1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Национален фотоконкурс „Реките в България”

Национален фотоконкурс „Реките в България”

Проявата е част от инициативата „Международен Воден Мост 2016”

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” организират национален фотоконкурс на тема „Реките в България”. Фотоконкурсът е част от инициативата „Международен Воден Мост 2016”, която се осъществява по случай 22 март – Световен ден на водата.

Темата на конкурса цели да обедини фотографии на красивите реки, които криволичат на територията на България. Емблематичната за страната ни – река Дунав е втора по дължина в Европа. Тя е известна като „европейската река“ и „реката с най-много имена“, защото преминава през общо 10 държави и пресича 4 столици. Дунав е единствената река на Стария континент, която тече в посока от запад на изток като накрая се влива в Черно море.

Най-впечатляващите фотографии в конкурса ще бъдат прецизно избрани след онлайн гласуване във Facebook и от експертно жури. Номинираните творби ще станат част от вълнуваща изложба в Националния музей „Земята и хората” – София, която ще включва общо 50 авторски работи. Отново журито и посетителите във фейсбук страницата ще определят кои от тях ще бъдат удостоени с първа, втора, трета награда, отличие от онлайн гласуването и за обществена институция.

На 22 март пет фотографии ще бъдат обявени за абсолютни победители в конкурса. Пак тогава техните автори ще си тръгнат със специални предметни награди, връчени им на официална церемония в Музея.

Крайният срок за записване и за изпращане на снимките е 12:00 часа на 15 февруари 2016 г.

КАТЕГОРИИ

  • Награда на онлайн-публиката
  • Първо място в класацията на журито
  • Второ място в класацията на журито
  • Трето място в класацията на журито
  • Награда за обществена институция

В категория „Награда за обществена институция“ могат да участват държавни, общински, културни институции или НПО организации. Категорията има и допълнително условие – снимките да са придружени с пояснителен текст, представящ положителен пример за грижа и добра практика за устойчиво управление на водните ресурси от институцията или организацията.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.