1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Обсъждат промените в ОСП след 2013 г. на семинар в Албена

Обсъждат промените в ОСП след 2013 г. на семинар в Албена

Сред поканените да открият 3-дневния форум е министър Мирослав Найденов

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, неговият заместник Светлана Боянова, както и Марио Милушев - директор в ГД „Земеделие и развитие на селските райони” на Европейската комисия са сред поканените в XVII Национален Аграрен Семинар „Селското стопанство и всичко за него”. Форумът е организиран от Добрички панаир АД и ще се проведе от 29 ноември до 1 декември в курорт Албена. Специално участие в дискусиите на семинара ще вземат представители на Министерството на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие”- РА, Комисия по земеделие и гори, Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Покани са отправени и към учени от Добруджанския земеделски институт- гр. Ген. Тошево, Института по овощарство- Пловдив, както и към Асоциацията на собствениците на земеделски земи и Асоциацията  за правно сътрудничество по европейски проекти.

В рамките на XVII  Национален Аграрен Семинар „Селското стопанство и всичко за него”, ще бъдат представени новите продукти и услуги на редица фирми като Пионер Семена България ЕООД, Лимагрейн Централна Европа- клон България,  Рапул България ЕООД,  Монсанто Румъния, МикроАкаунт ЕООД, Металагро АД, Амтеко АД.

Официалното откриване на семинара е насрочено за 13,30 ч. на 29 Ноември в хотел „Фламинго Гранд”. Веднага след това е предвидена дискусия на тема “България и промените в Общата селскостопанска политика на ЕС след 2013 г”. Акценти ще бъдат поставени върху законодателните предложения на ЕК и финансовата рамка на ЕС. Предстои да се обсъдят и Правилата за директни плащания за земеделските производители. В тях влиза механизмът за преход от СЕПП към схема за базово плащане през 2014 г. и възможностите за прогресивно намаляване и таван за директните плащания.         

Традиционните награди на Добрички панаир АД ще бъдат връчени от 20:00 часа по време на официална вечеря.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.