1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Общините ще получават 50% авансово по ПРСР

Общините ще получават 50% авансово по ПРСР

Старите разпоредби даваха възможност на общините да получават авансови плащания по двете мерки на ПРСР само до 20%

Общините, които имат одобрени проекти по мерки 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места” по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., вече ще могат да получават 50% авансови плащания. Това предвиждат изменения в наредбите за прилагането на двете общински мерки по програмата, които предстои да влязат в сила от вторник – 9 февруари, след публикуването им в Държавен вестник.

Във връзка с тези изменения, всички общини с одобрени инвестиции по ПРСР, които вече са поискали авансови плащания, могат в срок от 45 дни от публикуването на наредбите в Държавен вестник, да подадат в ДФ „Земеделие” молба за получаване на 50% от договорените средства по проектите им. Старите разпоредби даваха възможност на общините да получават авансови плащания по двете мерки на ПРСР само до 20%.

Измененията в наредбите по мерки 321 и 322, с които се въвеждат облекчения за общините, са резултат от проведени съвместни работни срещи между Управляващия орган по ПРСР, Държавен Фонд „Земеделие” и представители на Националното сдружение на общините, провеждани ежемесечно в Министерски съвет.

Указания за процедурата, по която общините могат да подават заявки за авансови плащания по ПРСР, могат да бъдат открити на интернет страницата на ДФЗ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.