1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Отличиха победителите в Националния конкурс за най–активно участие в VII Международно преброяване на белия щъркел

Отличиха победителите в Националния конкурс за най–активно участие в VII Международно преброяване на белия щъркел

Снимка:

Журито заседава през изминалата седмица и взе крайните си решения

Вече са ясни победителите в Националния конкурс за най – активно участие в VII Международно преброяване на белия щъркел. Журито заседава през изминалата седмица и взе крайните си решения.

Конкурсът за най-активно участие в голямото преброяване на белия щъркел се провежда в рамките на VII Международно преброяване на вида 2014-2015 и е част от проекта „Търсенето на щъркела: наука на гражданите в действие", финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България, по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Основната цел на конкурса е да бъде стимулирано активно участие на широката общественост в VII Международно преброяване на белия щъркел и така да насърчим всички групи на обществото към грижа за заобикалящата ни среда и нейните обитатели, а също и като форма за забавление и общуване с природата.

Наградите бяха връчени в категориите: Най-много преброени гнезда, Най-подробно изследване, Най-атрактивна снимка или видео и Спасители на гнезда.

В първата категория награди получиха Мартин Балджиев и Николай Колев с 57 преброени гнезда.

За Най-подробно изследване наградата взе Светла Иванова, а за Най-атрактивна снимка или видео и Спасители на гнезда награди получиха Сребрина Кънчева и Кръстю Манчев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.