1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Пай, дълъг 15 метра, получиха ученици от Киев

Пай, дълъг 15 метра, получиха ученици от Киев

Сладкишът е над един тон и вече е влязъл в украинската книга на рекордите Гинес

Огромен пай получиха по случай дипломирането си ученици от столицата на Украйна Киев. Сладкишът е над един тон и вече е влязъл в украинската книга на рекордите Гинес, съобщи БНТ.

Плодовият пай, който е дълъг 15 метра, е печен цяла нощ и е подреден само за 40 минути. Приготвянето на подобно сладко изкушение, с гигантски размери, има дълга традиция в столицата на Украйна. В деня, когато абитуриентите завършват училище е прието гостите да се черпят с нещо сладко. Преди години паят е достигал тегло едва от 350 килограма. Днес обаче огромният сладкиш е достоен за книгата на Гинес.

По случай дипломирането си зрелостниците от Киев бяха поздравени и с традиционни песни и танци. Тази година те завършват училище месец по-рано, заради финалните мачове от Европейското първенство по футбол, които ще се състоят в страната.

Първенството ще се проведе от 8 юни до 1 юли, като освен Украйна, срещи ще има и в 4 града в Полша. За трети път турнирът ще бъде в две страни, след като Евро 2000 се състоя в Белгия и Холандия, а Евро 2008 - в Австрия и Швейцария.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.