1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Представители на ловни дружинки обсъдиха опазването и управлението на бургаските езера

Представители на ловни дружинки обсъдиха опазването и управлението на бургаските езера

Инициативата е в рамките на проект „Живот за Бургаските езера” към програма LIFE+

Представители на ловни дружинки, горски, екоинспектори и природозащитници обсъдиха заедно опазването и управлението на бургаските езера.

На работната среща с  ловуващи в района на езерата Вая, Атанасовско и комплекса от водоеми  Мандра – Пода, провела се вчера (25.11.2010г.), бяха представени приоритетните за опазване видове птици, обитаващи езерата, съобщава Дарик радио. Важна част от срещата беше обучението на ловците. Организаторите на срещата дискутираха с участниците в нея възможностите за ограничаване на хищниците и дивите свине в района на езерата с цел опазване на техните пернати обитатели.

Това е първата от поредицата тематични срещи с различни заинтересовани от опазването на Бургаските влажни зони страни. Предстои да бъдат проведени такива и с рибари, земеделски производители и собственици на земи, попадащи в границите на защитени зони от мрежата Натура 2000 в региона. Срещите се организират от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП)  в рамките на проект „Живот за Бургаските езера” към програма LIFE+ на ЕС и Българска фондация Биоразнообразие като един от партньорите по проекта. Общият бюджет на проекта е 1 775 006 евро, като 75 % от тях са безвъзмездна помощ от програмата на Европейския съюз, а останалите средства са осигурени от БДЗП и партньорите му.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.