1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич с нов облик

Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич с нов облик

Финансирането ще бъде чрез проект по Оперативна програма „Региони в растеж“

Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич ще има нов облик. Това ще стане след реализирането на проект по Оперативна програма „Региони в растеж“ на стойност 1 милион и 300 хил. лв. Проектът за реконструкция и модернизация на Ветеринарната гимназия е част от инвестиционната програма на община Добрич 2014 -2020-та. Проектът е подаден през септември 2016 г. и е за срок от 24 месеца.

В проекта е заложена цялостна реконструкция на учебната сграда и физкултурния салон, изграждане на спортна площадка и благоустройство на прилежащите площи. Предвидени са топлоизолация на външните стени, на подпокривното пространство, подмяна на дограми, подмяна на котел и изграждане на отоплителна инсталация. В инвестиционния проект са включени всички задължителни мерки за енергийна ефективност.

Началото на ветеринарно-медицинското образование в Добрич е поставено преди 58 години. В момента в гимназията се обучават ученици от няколко области в специалностите ветеринарен техник, ветеринарен лаборант, еколог, технолог по качеството на храни и напитки, селски туризъм. Благодарение на множество реализирани проекти учениците обменят опит в европейски ферми.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.