1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Шанс за безработните

Шанс за безработните

Трансгранична трудова борса се проведе във Видин

Трангранична трудова борса беше организирана в град Видин. Тя се проведе в рамките на проект "Трансгранични центрове за устойчива заетост в областите на информационните технологии, туризма и селското стопанство", който приключва на 12 ноември 2018 г.

В трудовата борса участваха 16 наши и румънски фирми, представени по време на форума. Преди това бенефициентите по проекта представиха направеното до момента. Сред заложените дейности е създаването на платформата на проекта SEM-CENTRES. Тя  е от две интегрирани части: сайт за онлайн обучение с богата база данни на български, английски и румънски език по трите основни сектора - IT, туризъм и селско стопанство. Темите са разбаротени с лекции и тест за усвоения материал, след чието успешно преминаване получавате сертификат към вашия профил.

Втората част на платформата допълва обучението, чрез онлайн курсове и семинари в реално време с възможност за обратна връзка.

Има и виртуална трудова борса, в която работодаделите могат да публикуват обяви за работни места, а търсещите работа да кандидатстват за предпочитани позиции публикувайки свое CV.

След официалната част на форума присъстващите имаха възможност да разговарят лично с представителите на участващите наши и румънски фирми.

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.