1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Ситуацията в сектор мляко обсъждат животновъди на среща в Сливен

Ситуацията в сектор мляко обсъждат животновъди на среща в Сливен

Събитието ще се проведе на 17.03.2016 г.

На 17.03.2016 г. в гр. Сливен-Информационен център по животновъдство, от 14:00 ч. ще се проведе заседание на Областния консултативния съвет по животновъдство. За първи път в предадения за стопанисване от животновъдите център ще се проведе работна среща, което е и добро начало центъра да стане втори дом за животновъдите. Освен членовете на съвета, поканени са присъстват и  животновъдите от Сливенска област.

Ще бъдат обсъждани следните теми: ситуацията в сектор мляко /България и Европейска общност/, реализация на продукцията - мляко-краве и овче, животни за клане, ЕРД и агнета. Обсъждане на някои от мерките за подпомагане на животновъдството, въпросите по селекцията също ще бъдат обсъдени. Въпросите за пасищата също ще имат своето място. Няма да бъдат подценени пчелари и свиневъди, които ще имат време за изказвания и предложения.

Целта от заседанието е след изслушване на животновъдите да се приемат адекватни предложения, които да представим на МЗХ за излизане от тежката ситуация в момента. Според животновъдите единственото спасение е прилагането на бързи мерки за нормализиране на критичните точки в животновъдното производство и бързо решаване на останалите въпрос и веднага влизане в дългосрочна стратегия за развитие на животновъдството, което вече не е задача на Консултативния съвет.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.