1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Стачната готовност от страна на фермерите за 24 март остава

Стачната готовност от страна на фермерите за 24 март остава

Земеделското министерство обяви, че ще отпусне близо 10 млн. лв. държавно подпомагане за животновъдите

Стачната готовност от страна на фермерите за 24 март остава, въпреки че вчера на една маса седнаха млекопроизводители, преработватели и властта в лицето на министър Десислава Танева Това заявиха от Регионалната животновъдна асоциация в Сливен.

На среща с над 200 млекопроизводители във Велико Търново земеделското министерство обяви, че ще отпусне близо 10 млн. лв. държавно подпомагане за животновъдите. Средствата ще бъдат разплатени от националния бюджет за стопаните, които отглеждат млечни крави, биволи, овце и кози. Това решение, обаче не отменя готвената стачка или поне не изцяло.

От срещата вчера стана ясно и, че ще се работи за промени в Наредбата за етикетиране, съгласно която всички продукти в магазинната мрежа, които са произведени от български суровини, ще бъдат брандирани с логото на България и с българското знаме. Производителите се надяват дадените във Велико Търново обещания да дадат своите резултати. А проверките трябва да са непрекъснати и регулярни, за да гарантират наличието на качествени стоки в търговската мрежа.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.